?MIX FRUIT COCKTAIL

?MIX FRUIT COCKTAIL

MIX FRUIT COCKTAIL by bella anies Tiap kali raya mesti buat ni, sbb bila cuaca panas memang laku..especially budak2  ? Ni sy kongsikan resipi saya, senang je ? 2 peket Jelly sumi  2 tin susu cair ideal 4 sudu besar susu pekat 1 tin buah peach (suka brand Hosen – sliced) 1 tin fruit cocktail […]



Advert ID #90593

Full Description


MIX FRUIT COCKTAIL by bella anies
Tiap kali raya mesti buat ni, sbb bila cuaca panas memang laku..especially budak2  ?
Ni sy kongsikan resipi saya, senang je ?
2 peket Jelly sumi 

2 tin susu cair ideal

4 sudu besar susu pekat

1 tin buah peach (suka brand Hosen – sliced)

1 tin fruit cocktail (Brand Hosen juga – premium fruits, tp time ni habis stock)

1 tin longan (optional la brand pape tp sy mmg suka Hosen)

1 bekas nata de coco

2 biji kuning telur

4 sudu besar tepung kastard

4 sudu esen vanilla

4 sudu besar gula pasir
*Saya tambah 2 cawan air (sbb x suka manis sgt)
*Buah-buahan asingkan dan masuk terus dlm bekas hidang

*Satukan bahan2 cair (kuah dr tin peach, longan, mix fruit, nata de coco & susu cair) dlm periuk 

*Masukkan kuning telur & esen vanila

*Custard tu kacau dulu dengan air bg dia sebati bru campur dlm periuk kalau x nanti berketul2 dan burn kejadiannya (nak bg kuah pekat sikit)

*Dah satukan semua baru on api perlahan je, & masak kuah sampai sebati, x perlu panas sgt..

*Sejuk je campurkan dlm mangkuk hidang yang dah siap dengan isi buah-buahan tadi..
> selalu beli kat psr malam kuahnya ya ampun sikit sangat tp utk bancuhan sy ni jgn risau kuahnya mmg generous, cedoklah ikut mana nak ?
Note: saya x letak ais siap2 sbb bila nak makan baru masukkan ais dlm mangkuk dan cedok cocktail ni.. 
Sorry kualiti gambar x brp elok, hp dibuat balingan anak2 kameranya pecah sudah =(
~SELAMAT HARI RAYA & SELAMAT MENCUBA~ ?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)



Kedai / shop location (lokasi kedai) listed as per on the address / map to go there (alamat / peta) here offers variety of product to sell item for sale (barang untuk dijual) and services offered by the company (syarikat jual barang dan perkhidmatan) to the customers. Shop office branch selling cheap stuff (barang murah in rm) and best deal services in malaysia. Some of ads (iklan) Here shows the Business product dealer outlet with promotion best price & rate.(Cawangan pejabat / Kedai barangan murah di malaysia. Produk perniagaan beserta harga promosi pembekal barang terbaik) The opening hours or business hours (waktu operasi buka) from am to pm stated on the shop. Normal office hour will be from 8am-5pm. Any time extention depends on the store or shop. You can contact the shop owners for more info to buy or get the services. This is just a listing to promote the info. Any thing please email us at admin at sz.my.

Leave a Reply

*