Wisana Village  Pulau Redang Kuala Terengganu

Wisana Village  Pulau Redang Kuala Terengganu

Nor Hartini? to  Salam semua. Selalu kakak baca saja pengalaman menarik semua pengembara kat sini. Kali ni kakak nak share sikit iti ringkas dan gambar sepanjang di Wisana Village, Pulau Redang, Kuala Terengganu. Nyaman, tenang dan paling penting rasa nak repeat lagi jika ada rezeki. Bolehlah jadi rujukan untuk boys and girls, mama dan papa, ayah […]



Advert ID #90787

Full Description


Nor Hartini to 

Salam semua. Selalu kakak baca saja pengalaman menarik semua pengembara kat sini. Kali ni kakak nak share sikit iti ringkas dan gambar sepanjang di Wisana Village, Pulau Redang, Kuala Terengganu. Nyaman, tenang dan paling penting rasa nak repeat lagi jika ada rezeki. Bolehlah jadi rujukan untuk boys and girls, mama dan papa, ayah dan ibu untuk berlibur dan honeymoon!

??

Kalau nak kira fasiliti yang moden dan cantik, Wisana tewas dengan resort mewah lain yang ada di Pulau Redang. Tapi kalau nak merasai ‘mahal’nya suasana, dan privacy, saya sarankan kawan-kawan pilih Wisana Village.

View sangat cantik dan memukau. Sayang betul, kakak belum ada kamera yang cantik untuk snap gambar ? Bilik pun hanya limited dengan 10 unit sahaja. ‘Kita-kita aje’. Korang boleh borak-borak dengan semua guest lain.

Makan sangatlah best. Siaplah kami beli dan bawak keropok lekor dan chef sudi gorengkan.

Jangan lupa request sambal belacan yang sangat sedap. Oh ya, Wisana Village 100% dimiliki oleh penduduk asal di Pulau Redang (melayu)

Sorry, datang sini kat dalam bilik memang tak ada televisyen. Hanya di lobi. Wifi pun sejemput linenya. So pack la your book, buku motivasi ke…haha and keep calm la sambil baca dan tengok laut yang tenang. Kata nak relax jauhkan stress kan. Say ? to socmed boy and girl!

Ok semua. Kakak bagi Itinerary ringkas hokey. Orang Terengganu memang osem!

1st day : DJ City Point KT JJCM
2nd day : 9.30am KT ? Jeti Merang ? Wisana Vilage 
3rd day: Wisana Village ? Hiking
? Snorkeling
4th day : Wisana Village. Jam 1pm check out. Jeti Merang ? Kuala Terengganu
5th day: DJ City Point KT, JJCM
? Nasi Dagang, Pasar Payang
? Nasi Minyak
? Sotong Celup Tepung, Udang Goreng Tepung, ABC : Warong Pok Nong
? Kafe Cendol Madu
Noted : Cendol Champion dan Warong Pok Nong closed every Tuesday okey. Nanti menangis tak dapat pergi.

Total hangus for 1 pax

Wisana Village ? @RM320 x 2 night × 1pax = RM640. Fullboard breakfast, lunch, tea break and dinner. 24 hours roti, coffee, nescafe, teh, cornflakes, coco crunch haha. Lapar berenang, makan, berenang balik! ? Not include snorkeling, boy and girl! Nak snorkeling, boleh masuk dalam pakej okey. Kena add onn sikit. Paid 50% when confirm booked and balance paid semasa check in.

Return boat ? a) Jeti Merang ? Wisana Village.
b) Wisana Village ? Jeti Merang
RM55x2 = RM 110.00

Sewa kereta di KT Airport ? Nufa Travel and Tours. Airport KT = RM120.00.

DJ city Point Hotel KT. Booked dengan telefon je. 1st day = Bilik kecik sikit. Sesuai untuk 2 org. Tapi nak solat langgar punggunq haha RM74.00
Last day = Bilik besaq sikit. Sesuai untuk 2 org. 1 queen and 1 single bed. RM 95.00


Image may contain: ocean, table, sky, outdoor, nature and water

Image may contain: ocean, sky, cloud, outdoor, nature and water

Image may contain: ocean, sky, cloud, tree, mountain, outdoor, nature and water

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)



Category

Kedai / shop location (lokasi kedai) listed as per on the address / map to go there (alamat / peta) here offers variety of product to sell item for sale (barang untuk dijual) and services offered by the company (syarikat jual barang dan perkhidmatan) to the customers. Shop office branch selling cheap stuff (barang murah in rm) and best deal services in malaysia. Some of ads (iklan) Here shows the Business product dealer outlet with promotion best price & rate.(Cawangan pejabat / Kedai barangan murah di malaysia. Produk perniagaan beserta harga promosi pembekal barang terbaik) The opening hours or business hours (waktu operasi buka) from am to pm stated on the shop. Normal office hour will be from 8am-5pm. Any time extention depends on the store or shop. You can contact the shop owners for more info to buy or get the services. This is just a listing to promote the info. Any thing please email us at admin at sz.my.

Leave a Reply

*